Konvertering av pdf till html

Jag har tidigare berättat att jag kör bloggen på en dator med Ubuntu som operativssystem. Igår fick jag en stor presentation i pdf-format från en bekant som ville lägga upp den på sin hemsida. Frågan var om det gick att dela upp den stora pdf-filen i flera små html-filer. Jag googlade lite och förstod att det följer med ett pdftohtml program i Ubuntu. Det vara bara att köra.

Än en gång imponeras jag av öppen källkod och vill därför rikta ett tack till Gueorgui Ovtcharov and Rainer Dorsch som skrivit programmet, som bygger på Derek Noonburgs xpdf-paket. Tack också till Søren Boll Overgaard som skrivit manualen.

Published by Jan Höglund

Jan Höglund has over 35 years of experience in different roles as engineer, manager, consultant, and researcher. This is his personal blog where he shares his reading and learning.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *